Regeringens förändrade skattesubventioner för solceller

Den 17 september 2024 aviserade regeringen förslag om förändringar i skattesubventionerna för solceller. Subventionsgraden för installationer av solceller föreslås sänkas från 20 till 15 procent, och skattereduktionen för mikroproduktion av förnybar el planeras att tas bort från och med 2026. För dig som funderar på att maximera värdet av din solcellsanläggning innebär detta en viktig möjlighet att agera nu – särskilt när det kommer till att investera i batterilösningar.

Batterilösningar – en nyckel till ökad lönsamhet

När skattereduktionen på 60 öre per kWh för mikroproduktion slopas, kan det bli mindre fördelaktigt att sälja överskottsel till nätet. Därför blir det ännu viktigare att öka din egenanvändning av solelen du producerar. Ett batteri gör det möjligt för dig att lagra elen och använda den vid behov, istället för att sälja den till nätet utan de tidigare subventionerna. På så sätt kan du minska dina framtida elinköp och få ut mer av din egenproducerade el.

Passa på – 50% skatteavdrag för batteriinstallationer gäller fortfarande!

Just nu finns det en fantastisk möjlighet att investera i batterier till din solcellsanläggning. Skatteavdraget för installation av batterilagringssystem är fortfarande 50%, vilket gör det extra fördelaktigt att slå till nu, innan även dessa regler kan komma att förändras i framtiden. Genom att agera i god tid säkrar du den bästa möjliga ekonomiska avkastningen på din investering, samtidigt som du blir mer självförsörjande på el.

Hos Solar Energy Group erbjuder vi skräddarsydda batterilösningar som hjälper dig att maximera din solcellsanläggning. Tveka inte – investera i ett batteri nu och dra nytta av skatteavdraget medan det fortfarande gäller!

Kontakta oss idag så hjälper vi dig att välja rätt lösning och tar hand om hela processen, från rådgivning till installation.